Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

Bel 0492 - 525552

of mail monique@vansantvoort.nl

Marisbaan 20

GRASHOEK

Op een prachtige, volop privacy biedende locatie gelegen vrijstaande woonboerderij met inpandige mantelzorgwoning of gastenverblijf. Het perceel van maar liefst 1,4 ha. is verder ingericht met 3 vrijstaande, multifunctionele bijgebouwen en een grote tuin met dierenverblijf (thans in gebruik voor honden). Het object is zeer geschikt voor onder andere het […]

Volledige omschrijving
Koop:
€ 650.000 k.k.
Status:
Beschikbaar

Kenmerken

Perceeloppervlakte
13951 m²

Op een prachtige, volop privacy biedende locatie gelegen vrijstaande woonboerderij met inpandige mantelzorgwoning of gastenverblijf. Het perceel van maar liefst 1,4 ha. is verder ingericht met 3 vrijstaande, multifunctionele bijgebouwen en een grote tuin met dierenverblijf (thans in gebruik voor honden). Het object is zeer geschikt voor onder andere het uitoefenen van een beroep aan huis of het realiseren van een B&B. Het geheel is goed bereikbaar vanwege de ligging op korte afstand van de snelweg A67 Eindhoven-Venlo.

INDELING:
Woonhuis:
Woongedeelte I:
Begane grond:
Het rechterdeel van de woonboerderij is in gebruik als hoofdwoning. De ontvangsthal is voorzien van een
plavuizen vloer, granol wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten. In de hal is de vernieuwde meterkast gesitueerd.
De slaapkamer op de begane grond is uiteraard voor meerdere doeleinden geschikt, zoals werk- of speelkamer.
Deze kamer is afgewerkt met een visgraat parketvloer, stucwerk wanden en een panelen plafond. Twee schuifkasten
zorgen voor veel bergruimte. De royale, L-vormige woonkamer (ca. 43 m²) is voorzien van een visgraat parketvloer met bis, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Grote raampartijen met gordijnkoven en een erker aan de voorzijde van de woning zorgen voor veel lichtinval. In de woonkamer is verder een sfeervolle houtkachel aanwezig. De woonkamer biedt toegang tot de kelder, de keuken en de afgesloten trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de woonkamer is er, indien gewenst, tevens direct toegang tot het naastgelegen mantelzorgwoning/gastenverblijf. De praktische kelder is toegankelijk middels een houten trap en voorzien van een betonnen vloer, stucwerk wanden en een koekoek. In de kelder is tevens een waterontharder geplaatst. Ook de opkamer is uiteraard geschikt als slaapkamer, werkkamer of speelkamer. De knusse kamer is voorzien van een visgraat parketvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De keuken (ca. 16 m²) is voorzien van een landelijke keukeninrichting in hoekopstelling, welke is uitgerust met een terrazzo werkblad, een gootsteen, 4-pits gaskookplaat, oven, vaatwasser en een koelkast. De keuken biedt middels een loopdeur toegang tot de tuin en is afgewerkt met een plavuizen vloer, deels betegelde wanden en een stucwerk plafond. Een dakvenster zorgt voor extra lichtinval.
De deels bijkeuken verbindt beide woongedeeltes met elkaar en is verder uitgerust met aansluitingen voor extra witgoed en een grote inbouwkast. De deels betegelde toiletruimte is uitgerust met een toilet en een fonteintje. De geheel betegelde badkamer (ca. 3,5×2 mtr.) is ingericht met een ligbad, een vaste wastafel en aansluitingen voor de wasapparatuur. In de badkamer is vloerverwarming aanwezig.

1e Verdieping:
De overloop is afgewerkt met een laminaat vloer en granol wanden. Een dakvenster boven de trapopgang zorgt voor voldoende lichtinval. Slaapkamer II is ruim opgezet en voorzien van een laminaat vloer, stucwerk wanden en een betimmerd plafond. Een dakkapel zorgt voor veel lichtinval en onder de dakschuinte is extra bergruimte aanwezig. Slaapkamer III en IV zijn beiden voorzien van een laminaat vloer, stucwerk wanden en een betimmerd plafond.

Woongedeelte II
Begane grond:
De royale U-vormige woonkamer is voorzien van een houten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Diverse raampartijen, een dakvenster en openslaande deuren naar de tuin zorgen voor veel lichtinval. Er is zicht tot in de nok van het dak, wat zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Daarnaast zorgt een houtkachel voor extra warmte en gezelligheid. Een vaste trapopgang biedt toegang tot de 1e verdieping. De naastgelegen, separate keuken is ingericht met een keukeninrichting in hoekopstelling. Deze keukeninrichting is uitgerust met een granieten werkblad, een spoelbak, gaskookplaat en een oven. Een loopdeur biedt in de keuken de entree tot dit woongedeelte. De keuken is verder afgewerkt met een houten vloer, de wanden zijn voorzien van een houten lambrisering en het plafond is uitgevoerd in stucwerk.

1e Verdieping:
De slaapkamer is afgewerkt met een houten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Een dakvenster zorgt voor voldoende lichtinval. Een loopdeur biedt direct toegang tot de zolder. De praktische zolder (ca. 3×8 mtr.) is uitgerust met de opstelling van de c.v.-ketel (Nefit Topline, ca. oktober 2011) en de zonneboiler (Agpo Aquasol 3), De zolder is voorzien van een houten vloer.

Tuin en erf:
De parkachtige tuin is rondom de woning gelegen en voorzien van diverse terrassen, volwassen bomen en struiken, vaste planten en meerdere bijgebouwen. Er is een grondwaterpomp aanwezig, beregening vindt plaats met losse slangen. Het perceel is geheel omheind en het erf is afgesloten met een poort. De tuin is gesitueerd op het zuidoosten. Het perceel is deels ingericht als speelweide voor de honden. De speelweide (gras) is geheel omheind met hoogwaardig hekwerk en uitgerust met verlichting. Een hondenkennel met 4 kennels is opgetrokken uit metselwerk en het dak is met dakplaten gedekt. De vloer is verhard met beton. Uiteraard kan deze kennel ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Daarnaast is er nog een (kleiner) 2e kennel met buitenren aanwezig. Ook dit kennel is geheel omheind met hekwerk en er is verlichting aanwezig.

Bijgebouw I:
Het eerste, vrijstaande bijgebouw (ca. 2007) is momenteel in gebruik als opslagruimte en (fietsen)berging. Vanwege de hoge bouwkwaliteit is dit bijgebouw ook uitstekend voor andere doeleinden geschikt. Het geïsoleerde bijgebouw (ca. 6×4,5 mtr.) is opgetrokken uit metselwerk en het dak is met pannen gedekt. Openslaande deuren in de zijgevel en een loopdeur in de voorgevel bieden toegang tot de stallingsruimte, welke is voorzien van een betonnen vloer, aansluitingen voor de wasapparatuur en de beregeningspomp. Een losse trap ter plaatse van de achtergevel biedt toegang tot een grote, stahoge zolderruimte, welke is voorzien van een houten vloer. Aan de voor- en achterzijde van het bijgebouw is een overdekt terras gesitueerd, verhard met natuurstenen tegels en afgewerkt met een met hout betimmerd plafond.

Bijgebouw II:
Dit vrijstaande bijgebouw (ca. 5×5,5 mtr.) is in gebruik als hobbyruimte en voorzien van een tegelvloer, stucwerk wanden en een entresol. De ruimte wordt verwarmd met een houtkachel en er is een gootsteen aanwezig. Het geïsoleerde bijgebouw is in spouw gebouwd en opgetrokken uit metselwerk. Het dak is met pannen gedekt. De overkapping (ca. 6×5,5 mtr.)bij dit bijgebouw doet dienst als stalling voor de caravan. De overkapping is voorzien van een vloer van betontegels, houten spanten en een, aan de binnenzijde, met hout betimmerd dak.

Bijgebouw III:
Het derde, vrijstaande bijgebouw (ca. 20×8 mtr.) is opgetrokken uit metselwerk met houten spanten en het dak is grotendeels met asbesthoudende golfplaten gedekt. Het bijgebouw bestaat uit diverse ruimtes. De vloer is verhard met betonnen en rubberen tegels. Openslaande deuren in de voor- en zijgevel bieden toegang tot het erf. Er is een gootsteen aanwezig.

Bijzonderheden:
• Inhoud woning: ca. 1002 m³.
• Woonoppervlakte: ca. 295 m².
• Het object is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
• De woning is in spouw gebouwd en de gevels zijn geïsoleerd.
• Het dak is grotendeels geïsoleerd en voorzien van een eterniet dakbeschot.
• De woning is voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.
• De woning is midden jaren ’90 opnieuw gevoegd.
• Er zijn enkele zonnepanelen aanwezig voor het verwarmen van de zonneboiler.
• De woning is aan de binnenzijde afgewerkt met fraaie paneeldeuren.
• Op het object rust de bestemming “Wonen”.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Bel mij voor een afspraak
Stuur mij een brochure
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief