Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

Bel 0492 - 525552

of mail monique@vansantvoort.nl

Kievitsheideweg 6

GRASHOEK

This equestrian accommodation is located in a beautiful area, a stone's throw from the forest and only 15 minutes from Equestrian Centre De Peelbergen. The property offers interesting opportunities for a (semi) professional horse lover and includes the following: a beautifully finished, detached hou [...] Full description
Buy:
€ 810.000 k.k.
Status:
available

Facilities

Lot surface
9996 m²
Indoor arena
Yes
Number of stables
14
Switch language
This equestrian accommodation is located in a beautiful area, a stone's throw from the forest and only 15 minutes from Equestrian Centre De Peelbergen. The property offers interesting opportunities for a (semi) professional horse lover and includes the following: a beautifully finished, detached house, a detached former garage which has been converted to a guest house / caretaker house, a covered riding hall with 10 indoor horse stalls, a detached barn with 4 horse stalls and a surrounding meadow. The whole is situated on a plot of approximately 1 hectare with plenty of privacy and is easily accessible due to its location close to the A67 (Venlo-Eindhoven) and A73 (Roermond-Nijmegen) motorways.

Layout:
Detached house:
Ground floor:
The hallway features a tiled floor and decorative plaster walls. The meter cupboard and oak staircase with open space are situated in this room. The spacious kitchen is finished with a PVC floor, decorative plaster walls and a sanded ceiling. The corner kitchen is equipped with a granite worktop, sink, induction hob, dishwasher and fridge. A coffee maker and microwave are located in a separate cupboard. Windows above the worktop provide a view of the backyard and equestrian accommodation and provide plenty of light. The kitchen connects to the adjacent living room. The kitchen provides access to the basement, which is accessible via a fixed, wooden staircase. The pantry is finished with a concrete floor, stucco walls and equipped with a skylight and various shelves. The large windows at the front and side walls of the house, as well as the sliding doors in the rear façade provide a sea of light in the living room. This pleasant space is finished with a PVC floor, decorative plaster walls and a sanded ceiling. The sliding door provides access to the covered terrace at the rear. A gas fireplace gives the room atmosphere and extra warmth. The kitchen leads to the ground floor bedroom, toilet and laundry room through a corridor. A wicket door provides access to the backyard. The corridor also features a PVC floor, decorative plaster walls and a sanded ceiling. The bedroom on the ground floor is multifunctional and was previously used as an office. The room is finished with a PVC floor, papered walls and a stucco ceiling. Here too, large windows provide a lot of light. The bedroom offers direct access to a space that is currently furnished as an office, but can also be converted into an en-suite bathroom. All necessary connections are already present. The space is finished with a marble tile floor, stucco walls and a sanded ceiling. The laundry room is finished with a marble tile floor, stucco walls and sanded ceiling and the utility room is equipped with a sink and connections for the laundry equipment. The boiler (Nefit Trendline) is also located in this space. The toilet also has a wash basin.

1st floor:
The spacious landing with loft is very light due to the large dormer window. The landing is finished with a high-quality laminated floor, partly stucco and partly decorative plastered walls and a sanded ceiling. A loft ladder provides access to the attic. The spacious landing also offers further access to the 3 bedrooms and bathroom. The bedrooms are all finished with a high-quality laminate floor, stucco walls and a sanded ceiling. The bedrooms are spacious and the 3rd bedroom is even situated over the entire width of the house. One of the rooms has a spacious walk-in closet. The fully tiled luxurious bathroom features a bath, walk-in shower and a double sink with generous storage. The sink top is made of granite, and there is a designer radiator. The bathroom also comes equipped with a built-in sound system. The walls and the ceiling are made of ornamental stucco. The toilet is adjacent to the bathroom and is fully tiled.

Apartment / caretaker house:
The detached garage has been converted to a spacious guest house, which can also double as a caretaker house. The portal is finished with a PVC floor, stucco walls and stucco ceiling. The portal provides access to the toilet, the boiler room and the living room with an open kitchen. The central heating boiler (Remeha Avanta) and the connections for laundry equipment are located in the boiler room. The storage area features a concrete floor and masonry walls. From the portal a fixed staircase entrance provides access to the 1st floor. The fully tiled bathroom is equipped with a toilet, wash basin with storage furniture and natural ventilation. The open kitchen has a corner unit and is equipped with a sink, dishwasher and 5-burner gas hob. The kitchen also is equipped with an oven, refrigerator and microwave.  The living room is finished with a PVC floor, stucco walls and a stucco ceiling. The large French doors in the façade provide plenty of light. A wicket door in the sidewall provides access to the yard.

First floor:
The landing provides access to the bathroom and the cloakroom, which leads directly to the bedroom. The fully tiled bathroom is equipped with a bath, double washbasin and storage unit, toilet and a shower. A roof window provides light and natural ventilation. The cloakroom features a laminate floor, insulated ceiling and a roof window. The cabinets under the roof incline provide plenty of storage space. The cosy bedroom is finished in the same way as the cloakroom and has wallpaper. The bedroom enjoys a lot of light through the two skylights.

Garden:
The garden has a partly covered terrace at the rear, a lawn and borders with perennials. The garden features a beautiful wooden garden house with covered terrace. The entire plot is fenced off and is accessible by 2 driveways, one at the side of the house and one at the equestrian accommodation. There is also a groundwater pump on the plot.

Equestrian accommodation:
Riding hall:
The detached riding hall was built around 2007/2008 and is made of steel trusses, cladded façades and an asbestos-free corrugated roof with a skylight along the ridge of the roof. The indoor stable area consists of 10 horse stalls, a grooming/wash box, a toilet room, canteen and a storage / tack room. There are large sliding doors on the left and right side of the paved aisle which give access to the yard. A wicket door is present in the front façade. The stables are finished with part hardwood, part galvanized front walls and concrete intermediate and rear walls. The grooming/wash box is equipped with a concrete floor with an iron grate, ¾ tiled walls and a water connection. The storage / tack room is equipped with saddle racks and connections for washing equipment. The room is finished in the same way as the canteen. The partly tiled bathroom with a porch is equipped with a wash basin and a toilet. The canteen is equipped with a kitchen unit with a sink. The space is finished with a tiled floor, masonry walls and wooden beamed ceiling. The indoor arena (approx. 20 x 40 meters) can be reached from the stable area by means of a sliding door. A large sliding door in the side wall provides access to the yard. The arena is features a sand footing and wooden kick wall and there is also a pop up sprinkler system.

Barn / horse stable:
The detached barn (approx. 10.5 x 13.2 m.) is constructed from masonry with steel trusses and has an insulated, asbestos corrugated roof. The barn is finished with a polished concrete floor. A sliding door and wicket door in the front give access to the barn which currently features with 4 horse stalls and a storage space. The horse stalls (approx. 3 x 3 m.) are finished with part plastic, part galvanized front and partition walls, masonry back walls, a concrete floor and have sliding doors. The barn is also equipped with a sink with a water heater, a meter cupboard and an alarm system.

Storage shed:
The wooden shed with corrugated roof offers plenty of storage space and is accessible through double doors.

Dung heap:
The dung heap has a bitumen floor and concrete walls.

Pastures:
The various pastures on the plot are fenced off.

Details:
·         Contents house: circa 750 m3
·         Living area: circa 190 m2
·         The building is connected to gas, water and electricity.
·         The property is not connected to a sewage system, there is a septic tank in front yard.
·         The windows are equipped with hardwood frames with double glazing.
·         The windows are all equipped with shutters.
·         There are connections for a vacuum cleaning system in the house.
·         Heated floors on the ground floor and in the bathroom on the first floor.
·         Equipped with an alarm system.
·         There is a 2nd driveway that gives access to the equestrian accommodation.
·         Beautifully located in a rural setting offering lots of privacy! Just a 15 minutes’ drive from Equestrian Centre ‘De Peelbergen’
·         For further information or to make an appointment for a viewing please contact our office in Helmond.
Call me for an appointment
Send me a brochure
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief