Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

Bel 0492 - 525552

of mail monique@vansantvoort.nl

Kampsteeg 45

MEIJEL

Complete hippische accommodatie gelegen op een perceel van 2ha in het buitengebied van Meijel. De accommodatie bestaat onder andere uit een vrijstaand woonhuis, 2 paardenstallen met in totaal 35 paardenboxen, rijhal, royale buitenpiste, galoppeerbaan, diverse paddocks en weilanden en een vernieuwde ontvangs-/ kantoorruimte. Het geheel is goed onderhouden en ligt […]

Volledige omschrijving
Koop:
€ 1.950.000 k.k.
Status:
beschikbaar

Kenmerken

Perceeloppervlakte
27670 m²
Buitenbak
Aanwezig
Binnenbak
Aanwezig
Aantal paardenboxen
35
Switch language

Complete hippische accommodatie gelegen op een perceel van 2ha in het buitengebied van Meijel. De accommodatie bestaat onder andere uit een vrijstaand woonhuis, 2 paardenstallen met in totaal 35 paardenboxen, rijhal, royale buitenpiste, galoppeerbaan, diverse paddocks en weilanden en een vernieuwde ontvangs-/ kantoorruimte. Het geheel is goed onderhouden en ligt op korte afstand van bos-en natuurgebieden.

INDELING:
Woonhuis:
Begane grond:
De hal is voorzien van een eikenhouten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten en inbouwverlichting. In de hal is een vernieuwde meterkast (2016) gesitueerd. Een vaste, houten trapopgang biedt vanuit de hal toegang tot de 1e verdieping. De woonkamer is voorzien van een eikenhouten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten en ingebouwde led-verlichting. Diverse grote raampartijen in de voor- en zijgevel van de woning zorgen voor veel lichtinval. De over de gehele breedte van de woning uitgebouwde, L-vormige leefkeuken is voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming, stucwerk wanden en stucwerk plafond met inbouwverlichting (led). De zeer complete en luxe uitgevoerde keukeninrichting in wandopstelling met apparatenwand is uitgerust met een granieten werkblad, een gootsteen, gaskookplaat, brede oven, combi-oven, vaatwasser, Amerikaanse koelkast, design-radiator en volop bergruimte middels de vele lades. De keuken geniet veel lichtinval middels de grote raampartijen en de schuifpui over de gehele achtergevel. Een loopdeur biedt direct toegang tot de tuin. Vanuit de keuken is middels een houten trap de stahoge, kelder bereikbaar. De bijkeuken is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden, stucwerk plafond en uitgerust met aansluitingen voor de wasapparatuur. De bijkeuken biedt toegang tot de leefkeuken, de toiletruimte en de doucheruimte. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet, natuurlijke ventilatie en de opstelling van de c.v.-combiketel, welke fraai is weggewerkt. De doucheruimte is geheel betegeld en voorzien van stucwerk plafond. De doucheruimte is uitgerust met een inloopdouche, een vaste wastafel in badkamermeubel en een design-radiator. De leefkeuken staat middels openslaande deuren in verbinding met de multifunctionele kantoorruimte, gesitueerd in de voormalige garage. De kantoorruimte is afgewerkt met een eikenhouten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met ingebouwde led-verlichting. Een groot raam in de voorgevel zorgt voor veel lichtinval en een loopdeur biedt toegang tot de achtertuin. Boven een gedeelte van de kantoorruimte is een bergzolder gesitueerd.

1e Verdieping:
De ouderslaapkamer is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en eeb stucwerk plafond. Verder is deze kamer voorzien van een dakraam en een praktische vaste kast. Vanuit deze slaapkamer is er een loopdeur naar het platte dak en de naastgelegen badkamer. De badkamer is geheel betegeld en uitgerust met een vrijstaand ligbad, een separate douche, een zwevend toilet en een vaste wastafel in bergmeubel. Slaapkamer II is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en stucwerk plafond met ingebouwde verlichting (led). Deze slaapkamer is verder voorzien van een dakkapel (2016). Slaapkamer III is afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met ingebouwde verlichting.

Tuin en erf:
De rondom de woning gelegen tuin is goed verzorgd en voorzien van een natuurstenen terras ter plaatse van de achtergevel, een gazon en vaste, volwassen beplanting. Een laurierhaag zorgt voor de afscheiding. Het erf is deels verhard middels betonnen klinkers. Het perceel is toegankelijk middels 2 opritten, beiden afgesloten met een houten poort. De duurzame, gecreosoteerde houten omheining van het perceel is geplaatst in 2010.

Hippische accommodatie:
Paardenstal I (ca. 47×11 mtr):
De paardenstal is direct achter het woonhuis gelegen en opgetrokken uit metselwerk. Het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt. De paardenstal is ingericht met 14 paardenboxen, 3 wasplaatsen en 3 poetsplaatsen, een zadelkamer en een inpandige stapmolen. De boxen zijn afgewerkt met deels bamboe, deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden, schuifdeuren en de achterwanden zijn bekleed met rubber. De vernieuwde was- en poetsplaatsen zijn afgewerkt met een rubberen vloer en de achterwanden zijn deels bekleed met rubber. De wasplaatsen zijn uitgerust met warm- en koud water. Tevens bevinden zich naast de was- en poetsplaatsen een berging en een wasruimte, welke is voorzien van een 50 ampère aansluiting voor de industriële wasmachines. De zadelkamer is voorzien van tegelvloer, een gootsteen en kastruimte. Een schuifdeur in de zijgevel biedt vanuit het stalgedeelte toegang tot het erf. Daarnaast biedt een corridor vanuit de stal toegang tot de rijhal met naastgelegen ontvangst- en kantoorruimte. Tevens is er een toiletruimte en een 2e ontvang- en kantoorruimte in de corridor gesitueerd. Deze ruimte is ingericht met een wandopstelling. De geïsoleerde ontvangstruimte is voorzien van een tegelvloer met houtlook welke gedeeltelijk is voorzien van vloerverwarming. Een vernieuwde grote raampartij biedt direct zicht op de binnenbak. Middels openslaande deuren is het erf bereikbaar. In de ontvangstruimte wordt een keukenblok gerealiseerd met vaatwasser, spoelbak en koelkast. De geheel betegelde toiletruimte is uitgerust met een toilet en dubbele wastafel.

Rijhal (ca. 21×45 mtr.):
De rijhal is opgetrokken uit stalen spanten, damwand wanden en het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt, welke deels lichtdoorlatend zijn uitgevoerd. De rijhal is in 2000 gebouwd en diverse keren gemoderniseerd. De gevels van de hal zijn geïsoleerd. De binnenbak (ca. 20×45 mtr.) is voorzien van een Achterberg-bodem met een nieuwe houten bakrandkering en een automatische beregeningsinstallatie. Grote schuifdeuren in de zijgevel bieden toegang tot het erf. Aan de rechterzijde van de rijhal is in 2011 een afhang gerealiseerd, opgetrokken met stalen spanten en voorzien van een asbestvrij golfplaten dak. Deze afhang (ca. 6×25 mtr.) is uitermate geschikt als stallingsruimte en opslag van hooi en stro. De afhang is voorzien van een beklinkerde vloer en verlichting.

Paardenstal II (ca. 46×11 mtr.):
De vrijstaande, 2e paardenstal is opgetrokken uit metselwerk en het dak is met damwand gedekt en voorzien van een brede lichtstraat in de nok. Openslaande houten deuren in de voorgevel bieden toegang tot het voorste gedeelte van de stal. Dit gedeelte is uitgerust met 7 paardenboxen aanwezig. Deze paardenboxen (ca. 3,5 x 3,5 mtr.), zijn allen voorzien van deels bamboe en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden, schuifdeuren en de achterwanden zijn bekleed met rubber. De zadelkamer is afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden, een stucwerk plafond en vaste kastruimte. Aan de achterzijde van de boxen is een opslagruimte gerealiseerd, welke vanaf het erf toegankelijk is middels openslaande deuren in de zijgevel. De opslagruimte is afgewerkt met een betonnen vloer. In het tweede stalgedeelte zijn 14 paardenboxen, 2 zadelkamers en 2 was- en poetsplaatsen gesitueerd. De paardenboxen zijn allen voorzien van deels bamboe en deels gegalvaniseerde voor- en tussenwanden, schuifdeuren en de achterwanden zijn bekleed met rubber. De was- en poetsplaatsen zijn voorzien van een rubber vloer en deels betegelde en deels rubber wanden. Verder is hier een separate energiezuinige boiler aanwezig. Dit stalgedeelte is vanaf het erf toegankelijk middels grote houten schuifdeuren in de achtergevel en een loopdeur in de zijgevel.
Zadelkamer I en II zijn afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden en een geïsoleerd dak. In deze zadelkamers is een keukenblok gesitueerd met een gootsteen en kasten.

Mestvaalt en mestplaat:
De verdiept gelegen mestvaalt (ca. 3 mtr. diep) is voorzien van een vloeistofdichte betonnen vloer en – wanden en is omheind met gaashekwerk. Naast de mestvaalt is een beregeningsput (2008) gesitueerd met een bronpomp voor beregening van de rijhal en de buitenfaciliteiten. Naast de mestvaalt is er nog een extra mestplaat aanwezig, afgewerkt met een betonnen vloer en betonnen wanden.

Buitenbak
De royale buitenpiste is voorzien van een nieuwe eb-/vloed bodem en een
sprinklerinstallatie. Aan de rand van de piste is een houten tuinhuis met houten terras gesitueerd.

Paddocks:
Een gedeelte van de weilanden is ingericht als paddocks (ca. 25×40 mtr), welke zijn omheind met hout en elektrisch schrikdraad.

Weilanden:
De weilanden zijn omheind met houten palen en schrikdraad. De weilanden zijn verdeeld in 4 delen, welke van elkaar worden gescheiden middels een middenpad.

Galoppeerbaan:
De galoppeerbaan is rondom de weilanden aangelegd.

Bijzonderheden:
• Inhoud woning: ca. 550 m3.
• De woning is in 2014-2015 nagenoeg geheel gerenoveerd en gemoderniseerd.
• De ramen zijn voorzien van houten kozijnen met dubbelglas.
• De verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout.
• Het object is aangesloten op gas-, water-, elektra-, en riolering.
• Ook de hippische accommodatie is de afgelopen jaren compleet gerenoveerd. Onlangs zijn de wanden van de rijhal geïsoleerd, de was- en poetsplaatsen zijn vernieuwd, de ontvangstruimte is verbouwd en gemoderniseerd en de
• gangen in de stallen en de stallen zelf zijn voorzien van een vernieuwde vloer van rubberen matten.
• Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 40 paarden ouder dan 3 jaar.
• Er is geen Natuurbeschermingswetsvergunning aanwezig
• Het geheel is gesitueerd op een zeer rustige locatie, doch op korte afstand van het dorp Meijel met alle voorzieningen.
• Een goed bereikbare locatie, nabij diverse uitvals- en snelwegen, zoals de A67 en de A2 richting Weert, Venlo en Eindhoven.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Bel mij voor een afspraak
Stuur mij een brochure
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief