Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

Bel 0492 - 525552

of mail monique@vansantvoort.nl

Hoogcasteren 18

HOOGELOON

In een fraaie, natuurrijke omgeving gelegen geheel gemoderniseerde, riante woonboerderij (ca. 1.060 m³) met een royaal, multifunctioneel bijgebouw (ca. 920 m², thans in gebruik als kantoorruimte, paardenstal, garage en opslagruimte), een veldschuur, een buitenbak en weiland. Verder is er een vergunning aanwezig voor het realiseren van een rijhal (20×40 mtr.) […]

Volledige omschrijving
Koop:
€ 995.000 k.k.
Status:
beschikbaar

Kenmerken

Perceeloppervlakte
14053 m²
Buitenbak
Aanwezig
Aantal paardenboxen
9

In een fraaie, natuurrijke omgeving gelegen geheel gemoderniseerde, riante woonboerderij (ca. 1.060 m³) met een royaal, multifunctioneel bijgebouw (ca. 920 m², thans in gebruik als kantoorruimte, paardenstal, garage en opslagruimte), een veldschuur, een buitenbak en weiland. Verder is er een vergunning aanwezig voor het realiseren van een rijhal (20×40 mtr.) en zijn in de directe omgeving hippische accommodaties gelegen die overdekt paardrijden mogelijk maken. Dit uitstekend onderhouden geheel is nabij diverse uitvalswegen richting Eindhoven, Tilburg en de Belgische grens gelegen, alsmede op korte afstand van natuurgebied.

Begane grond:
De ontvangsthal is voorzien van openslaande entreedeuren en de gemoderniseerde, uitgebreide meterkast met automatische groepen, krachtstroom en de alarminstallatie. De mogelijkheid is aanwezig om vanuit de ontvangsthal een extra trapopgang naar de 1e verdieping te realiseren. De multifunctionele, grote kantoorruimte is afgewerkt met een donkere tegelvloer met vloerverwarming. Sfeervolle stalraampjes zorgen voor veel lichtinval. De aangrenzende toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. Deze ruimte is uiteraard ook geschikt als relax- of fitnessruimte, speelkamer of extra slaapkamer. De riante woonkamer (± 95 m²) biedt vanwege de grootte diverse mogelijkheden voor het wijzigen van de indeling. De woonkamer is afgewerkt met een donkere tegelvloer voorzien van vloerverwarming, stucwerk wanden en een stucwerk plafond met sierlijsten. Een fraaie, zandstenen schouw met gashaard zorgt voor extra sfeer en warmte in de woonkamer. Openslaande deuren bieden toegang tot het overdekt terras aan de achterzijde van de woonboerderij. De ruime leefkeuken is ingericht met een luxueuze keukeninrichting in hoekopstelling met bar, bergeiland en een servieskast. De keukeninrichting is uitgerust met een granieten werkblad, een spoelbak, een inductiekookplaat, afzuigkap (Itho), een vaatwasser (2013), een combimagnetron (2013) en volop bergruimte. Openslaande deuren bieden vanuit de keuken toegang tot het terras ter plaatse van de zijgevel, gesitueerd op het zuiden en met de ochtendzon. Daarnaast zorgen ook hier grote raampartijen voor veel lichtinval. De praktische bijkeuken is uitgerust met een gootsteen. Een loopdeur biedt vanuit de bijkeuken toegang tot het overdekt terras ter plaatse van de achtergevel. In de bijkeuken is verder een inbouwkast met aansluitingen voor de wasapparatuur en de unit voor de vloerverwarming aanwezig. De ruimetoiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en een fonteintje. De provisiekelderkast is verdiept gelegen en voorzien van aansluitingen voor extra witgoed, zoals een koelkast.

1e Verdieping:
De eerste verdieping van de woonboerderij is in 2010 geheel gemoderniseerd en ingedeeld met een royale overloop, 4 grote slaapkamers, een badkamer, een inloopkast en een berging/c.v.-ruimte. De overloop is afgewerkt met een fraaie, houten vloer. Een dakkapel zorgt voor veel lichtinval en de wanden zijn daarnaast voorzien van moderne, hoogwaardige wandverlichting. Slaapkamer I is afgewerkt met een houten vloer en voorzien van 2 dakvensters en extra bergruimte onder de dakschuinte. Vanaf deze kamer biedt een vlizotrap toegang tot de bergzolder. De inloopkast is voorzien van een houten vloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Slaapkamer II en III zijn beiden afgewerkt met een houten vloer, alsmede voorzien van een dakkapel. De berging/c.v.-ruimte is voorzien van een houten vloer en de opstelling van de c.v.-combiketel. De royale badkamer is uitgerust met een ligbad (bubbelbad), een douchecabine, 2 vaste wastafels en een zwevend toilet. Het stucwerk plafond is voorzien van inbouwverlichting en de vloer is uitgerust met vloerverwarming. Slaapkamer IV is voorzien van vaste schuifkasten en een kastenwand, alsmede afgewerkt met een houten vloer.

2e Verdieping:
De middels een vlizotrap bereikbare bergzolder is voorzien van een houten vloer en is deels begaanbaar.

Tuin:
De rondom de woonboerderij gelegen tuin is goed onderhouden en ingericht met een vewarmd, overdekt terras (± 13×5,5 mtr.) ter plaatse van de achtergevel, een 2e terras met de ochtendzon ter plaatse van de leefkeuken, een groot gazon met een beregeningsinstallatie en borders, welke zijn beplant met volwassen bomen, struiken en vaste beplanting. De tuin is grotendeels omheind met een beukenhaag en biedt volop privacy. Het gehele perceel is omheind met hekwerk (Heras) en toegankelijk middels 2 opritten, welke beiden zijn afgesloten met een poort.

Bijgebouw:
Het grote, multifunctionele bijgebouw is direct achter de woonboerderij gelegen en thans verdeeld in diverse ruimtes met ieder een eigen functie. De grootte van het bijgebouw maakt het uiteraard ook voor andere doeleinden geschikt, zoals recreatie of mantelzorg. Het bijgebouw is opgetrokken uit metselwerk en het dak is met vernieuwde, asbestvrije golfplaten (2003) gedekt. Deel I is thans in gebruik als kantoorruimte met kantine en garage/stalling/opslag. Dit deels is tevens voorzien van een eigen c.v.-combiketel voor verwarming en warm water. De grote garage/stalling en/of opslagruimte (± 170 m²) is voorzien van een gevlinderde, betonnen vloer, houten spanten, geïsoleerde wanden een houten dakbeschot. Deze fraaie ruimte is vanaf het erf toegankelijk middels grote, houten schuifdeuren. Een vaste, stalen trap biedt toegang tot de grote zolderruimte met een houten vloer. Deel II betreft een voormalig stalgedeelte (± 20×7 mtr.), gesitueerd in een afhang aan de rechterzijde van het bijgebouw. Openslaande, houten deuren bieden toegang tot het erf. Deel III is ingericht als dubbele garage en toegankelijk middels elektrisch bedienbare, halfronde openslaande deuren. De garage is voorzien van de opstelling van een c.v.-ketel en een eigen meterkast met voldoende groepen en krachtstroom. Deel IV is op dit moment in gebruik als paardenstal en uitgerust met 9 paardenboxen, een zadelkamer, een was-/poetsplaats en opslagruimte voor hooi/stro. De paardenstal is vanaf het erf toegankelijk middels een schuifdeur. In de stal is verder led-verlichting aanwezig als dagverlichting en tl-verlichting als werkverlichting. De paardenboxen zijn deels voorzien van buitenluiken en een camera voor toezicht tijdens het veulenen van de merries. In een afhang aan de achterzijde van het bijgebouw zijn deel V en VI gesitueerd.

Veldschuur:
De vrijstaande veldschuur (± 160 m²) met deels open front is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het dak is met golfplaten gedekt. In de veldschuur is krachtstroom en tl-verlichting aanwezig.

Buitenbak:
De buitenbak (± 20×60 mtr.) is voorzien van een zandbodem met drainage, verlichting en een beregeningsinstallatie. De buitenbak is met hout omheind.

Paddock:
Naast de veldschuur is een paddock gesitueerd, welke is omheind met houten palen en schriklint.

Mestvaalt:
De mestvaalt is voorzien van een betonnen vloer en betonnen wanden.

Weilanden:
De weilanden zijn omheind met houten palen en schriklint.

Bijzonderheden:
• Inhoud woning: ca. 1.060 m³.
• Oppervlakte multifunctioneel bijgebouw: ca. 920 m².
• Oppervlakte veldschuur: ca. 170 m².
• De woonboerderij is in 2003 geheel herbouwd.
• De binnenzijde van de woning is in 2010 opnieuw gestukt en geschilderd.
• Het schilderwerk aan de buitenzijde van het gehele object is in 2013 uitgevoerd.
• Het geheel is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
• Het object is uitgerust met een alarminstallatie, welke is aangesloten op een meldkamer.
• De woning is voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie.
• De woonboerderij is voorzien van hardhouten kozijnen met dubbele beglazing en veiligheidsbeslag, alsmede
hardhouten deurkozijnen met houten paneeldeuren.
• De begane grond van de woonboerderij is uitgerust met vloerverwarming, dit is tevens de hoofdverwarming.
• Alle lichtschakelaars in de woning zijn voorzien van dimmers.
• Het buitenterrein is uitgerust met camerabewaking en verlichting met tijd-/schemerschakelaars.
• Het realiseren van een 3e oprit, ter plaatse van de weilanden, is mogelijk.
• Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 24 paarden.

Bel mij voor een afspraak
Stuur mij een brochure
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief