Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

Bel 0492 - 525552

of mail monique@vansantvoort.nl

Heide 4

ROERMOND

Complete, karakteristieke hippische accommodatie voor de professionele paardenhouder. De accommodatie bestaat onder andere uit 16 stallen, binnenbak met royale foyer, buitenbak, stapmolen, inpandig appartement en diverse paddocks en weilanden. Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 44 volwassen paarden of 51 paarden in opfok. Ook een combinatie hiervan […]

Volledige omschrijving
Koop:
€ 1.495.000 k.k.
Status:
verkocht onder voorbehoud

Kenmerken

Perceeloppervlakte
60300 m²
Buitenbak
Aanwezig
Binnenbak
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Longeercirckel
Aanwezig
Aantal paardenboxen
16
Switch language

Complete, karakteristieke hippische accommodatie voor de professionele paardenhouder. De accommodatie bestaat onder andere uit 16 stallen, binnenbak met royale foyer, buitenbak, stapmolen, inpandig appartement en diverse paddocks en weilanden. Er is een milieuvergunning aanwezig voor het houden van 44 volwassen paarden of 51 paarden in opfok. Ook een combinatie hiervan is mogelijk.

Het riante woonhuis is voorzien van prettige leefruimtes en is mede door gebruik van hoogwaardige materialen en fraai aangelegde tuin een prachtig geheel . Dit alles ligt op een perceel van ca 3 ha.. Uitbreiding van de perceeloppervlakte is mogelijk tot maximaal ca 6 ha.

INDELING:
Woonhuis:
Begane grond:
De royale ontvangst hal is voorzien van een leistenen vloer, deels spachtelputz en deels stucwerk wanden en zicht tot in de nok. De uitgebreide, vernieuwde meterkast en riante garderobenis zijn in de hal gesitueerd. Middels openslaande deuren is het 2e deel van de hal bereikbaar. De deels betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en fonteintje. De woonkamer, eetkamer en keuken zijn allen afgewerkt met een leistenenvloer, deels spachtelputz en deels metselwerk wanden. De het plafond is voorzien van houten balken. Vanuit de hal is de fraaie eetkamer bereikbaar. Middels de grote raampartijen die uitzicht bieden op de tuin geniet de ruimte veel lichtinval. De fraaie gashaard met marmeren schouw zorgt voor extra warmte en sfeer in de woonkamer. Een schuifpui biedt toegang tot de tuin. De riante keuken is voorzien van een hoekopstelling en een wandopstelling. Deze zijn ingericht met een inductie kookplaat, 2 ½ spoelbak, vaatwasser, oven, koelkast en diverse onder- en boven kastjes. Middels een loopdeur is vanuit de keuken de tuin bereikbaar. Vanuit de corridor is de 1e slaapkamer bereikbaar. De is voorzien van een pvc vloer, spachtelputz wanden en een behangen plafond. In het kleedgedeelte zijn 2 royale schuifkasten gesitueerd. De ¾ betegelde badkamer en suite is ingericht met een royaal ligbad, douche, wastafel met meubel, bidet en toilet. Via de corridor is het zwembad bereikbaar welke thans in gebruik is als zitkamer. De semipermanente vloer kan weer verwijderd worden waardoor het zwembad weer bruikbaar wordt. De ruimte is momenteel afwerkt met een houten vloer, metselwerk wanden en een panelen plafond. In de ruimte is een ¾ betegelde toiletruimte met toilet en een ¾ betegelde doucheruimte met douchebak aanwezig. Middels schuifwanden is het terras bereikbaar. Vanuit de ruimte is een kelder bereikbaar waarin zich 2 cv-ketels en 1 boiler bevinden. Tevens is hier de installatie voor het zwembad gesitueerd. De deels betegelde bijkeuken is ingericht met een eenvoudig keukenblok in wandinrichting. Er zijn aansluitingen voor de wasapparatuur en een koelcel in de ruimte gesitueerd. De berging biedt middels een loopdeur toegang het de tuin. In de berging is es een geheel betegelde toiletruimte met zwevend toilet en fonteintje gesitueerd. Het achterportaal biedt toegang tot de kelderruimte. Deze is opgedeeld in 3 stukken. De ruimte is voorzien van een betonvloer, metselwerk wanden en diverse koekoeks. De ontkalker is in een van de drie ruimtes gesitueerd.

1e verdieping:
Via een fraaie marmeren trap is de overloop bereikbaar. Deze is voorzien van een leistenen vloer, stucwerk wanden en een houten balken plafond. Middels 3 treden is het 2e deel van de overloop bereikbaar welke toegang biedt tot diverse kamers en badkamers. De royale zolder is afgewerkt met een betonvloer en een houten dakbeschot. Er is een boiler in de ruimte gesitueerd. De deels betegelde toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en fonteintje. Het kantoor is voorzien van vloerbedekking, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. Vanuit het kantoor is het balkon bereikbaar.
De deels betegelde badkamer is ingericht met een douche en een wastafel. De ruimte geniet extra ruimte en licht middels de aanwezige dakkapel. Alle slaapkamers zijn afgewerkt met vloerbedekking, deels stucwerk-, deels panelenwanden en een licht houten balken plafond. 2 slaapkamer hebben toegang tot het balkon middels een schuifpui welke is voorzien van zonwering. Een van de kamers is uitgerust met een inbouwkast. De deels betegelde 2e badkamer is ingericht met een douche, dubbele wastafel met meubel, designradiator en dakkapel. Aan het einde van de corridor is een 2e zolder bereikbaar, in deze ruimte is middels een vaste trap de vliering bereikbaar.

Tuin en erf:
De tuin is fraai aangelegd en ingericht met een riante waterpartij, groot gazon, overdekt terras en vaste bomen en planten. Middels 2 opritten is het terrein bereikbaar. Het terrein is volledig omheind met hekwerk en voorzien van 2 elektrische poorten.

Hippische accommodatie:
Rijhal:
De hal is opgetrokken uit deels metselwerk, deels damwand wanden, stalen spanten en een asbesthoudend golfplaten dak. Aan de voorzijde van het geheel is een parkeerplaats voor de vrachtwagen en voor diverse personen auto’s gerealiseerd. De accommodatie is ingericht met 16 paardenstallen (ca. 4 x 3 mtr) welke aan beide zijden van de binnenplaats zijn gelegen. Middels buitenluiken kijken de paarden uit op deze binnenplaats. De stallen zijn voorzien van hardhouten schuifdeuren en metselwerk voor, tussen en achterwanden. De binnenbak (ca.70 x 25 mtr.) is voorzien van een houten bakrand, beregeningsinstallatie en een Agterbergbodem. Middels openslaande deuren in de stal en een schuifdeur in zijgevel is de rijbaan bereikbaar. Het dak van de rijhal is geïsoleerd. In de gang die de 2 gangen met stallen met elkaar verbind zijn diverse ruimtes gesitueerd. De geheel betegelde doucheruimte is uitgerust met een douche en wastafel. Er is een toiletruimte met dames en heren toilet aanwezig. Het keukentje is ingericht met een eenvoudig keukenblok. De poetsplaats met solarium is voorzien van een betonvloer en betegelde wanden. De wasplaats is uitgerust met warm en koud water aansluitingen en is geheel betegeld. De royale zadelkamer is voorzien van een betonvloer en deels betonen, deels metselwerk wanden.

Appartement:
Het inpandige appartement bestaat uit een woonkamer, half open keuken, 2 slaapkamers, badkamer en toilet. De ruimtes zijn afgewerkt met een tegelvloer, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. De badkamer is ingericht met een douche, wastafel met meubel en aansluitingen voor wasapparatuur. In 1 van de 2 slaapkamers is de meterkast gesitueerd. De keuken in hoekinrichting is voorzien van een elektrische kookplaat, losse koelkast en spoelbak.

1e verdieping:
Vanuit de hal met een dames en heren toiletruimte is middels een vaste trap de riante foyer bereikbaar. Deze is ingericht met een fraaie bar en een professionele keuken. Een groot raam biedt zicht op de binnenbak. In de berging is de cv installatie gesitueerd. De kamer/ verblijfsruimte kan voor diverse doeleinden worden ingericht. Vanuit deze ruimte is middels een vaste trap de begane grond te bereiken. Tevens is vanuit deze ruimte de hooizolder bereikbaar.

Stapmolen:
De overdekte 8-paards stapmolen is voorzien van een longeercirkel in het midden. De stapmolen is opgetrokken uit deels metselwerk en deels windbreekgaas. De betonvloer is momenteel voorzien van een zandlaag.

Mestvaalt:
De mestvaalt is verdiept gelegen en voorzien een betonvloer en betonnen wanden.

Buitenbak:
De buitenbak is voorzien van een Agterbergbodem. De rijbaan heeft een afmeting van ca 21 x 61 mtr., hierdoor is het mogelijk nog een dressuurring in de baan te plaatsen. De buitenbak is tevens voorzien van verlichting.

Paddock en weilanden:
De paddock is gelegen bij de buitenrijbaan en voorzien van een houten omheining. De weilanden zijn tevens voorzien van een houten omheining en 1 van de weilanden is ingericht met een loopstal. Er is een middenpad tussen de weilanden aanwezig.

Bijzonderheden:
• De inhoud van het woonhuis bedraagt ca. 2000 m3.
• De spouwmuur en het dak van de woning is geïsoleerd.
• Er is een milieuvergunning aanwezig.
• De woning is aangesloten op gas, water, elektra en riolering.
• Er is geen vloerverwarming in de woning aanwezig.
• De woning is voorzien van airco.
• De ramen zijn voorzien van dubbel glas.
• Het geheel grenst aan nationaal park de Meinweg. Hier zijn diverse uitrijmogelijkheden.
• Het geheel ligt op 30 minuten afstand van Dusseldorf Airport.
• Er is een zonneluifel in de keuken en eetkamer aanwezig.
• Voor verdere informatie of voor het maken van een afspraak voor een bezichtiging kunt u contact opnemen met ons kantoor te Helmond.

Bel mij voor een afspraak
Stuur mij een brochure
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief