Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

Bel 0492 - 525552

of mail monique@vansantvoort.nl

Grathemerweg 1a

KELPEN-OLER

This beautiful detached farmhouse is located in a favourable, easily accessible location. The farmhouse has been split into 2 houses and includes living areas for grooms and an equestrian property at the rear. The equestrian property features two barn sections with a total of 14 horse stalls, an out [...] Full description
Buy:
€ 875.000 k.k.
Status:
available

Facilities

Lot surface
8959 m²
Outdoor arena
Yes
Horse walker
Yes
Lunging circle
Yes
Number of stables
15
Switch language
This beautiful detached farmhouse is located in a favourable, easily accessible location. The farmhouse has been split into 2 houses and includes living areas for grooms and an equestrian property at the rear. The equestrian property features two barn sections with a total of 14 horse stalls, an outdoor arena (circa 30 x 48 m), a covered horse walker, a covered lunge pen, a detached field barn and a meadow divided into various paddocks. This well maintained and compact property is located approximately 30 minutes from several well-known sports and trading stables including Equestrian Centre de Peelbergen in Sevenum, Sentower Park in Opglabbeek (Belgium) and Stal Tops in Valkenwaard. An excellent base in the equestrian world!

Farmhouse number 1a
Ground floor:
The entrance to the house is through the hallway that features a natural stone floor, stucco walls and a stucco ceiling. The hallway offers access to the staircase leading to the first floor, kitchen and living room. The fully tiled bathroom has a toilet and a wash basin. The cosy kitchen can be accessed from the hall and the yard. It is fully equipped and features a large kitchen island. The kitchen is equipped with a sink, a Falcon gas stove with 4 gas burners, a griddle and various ovens, a dishwasher and a separate Smeg fridge. The kitchen has a natural stone floor, stucco walls and a stucco ceiling. The spacious living room is finished with an oak floor, stucco walls and a stucco ceiling. The bioethanol fireplace provides an extra cosy atmosphere. The hall is accessible through a wicket door and there is an open connection to the kitchen. The corridor connects the kitchen with the office and also gives access to the central heating and utility room. The corridor is finished with a tiled floor, stucco walls with wooden panelling and a stucco ceiling. The fully tiled utility room features a sink and a closet with sliding doors. The utility room is also equipped with connections for washing equipment. The office has a tiled floor, stucco walls and a plasterboard ceiling. The storage area is also finished with a tiled floor and stucco walls. The ceiling is made of wood. A manually operated roller door provides access to the yard to the left side of the house.

First floor:
The landing provides access to the 4 bedrooms and the bathroom. All rooms are finished with carpeting, stucco walls and a stucco ceiling. 2 of the bedrooms are equipped with a large, closet with sliding doors. 2 bedrooms enjoy lots of light through windows in the side walls, the other rooms enjoy plenty of light through a Velux roof window. The fully tiled bathroom features a shower, bathtub, sink, toilet and roof window. The spacious attic can be used for different purposes. The room has a concrete floor, wooden trusses and an insulated roof. Several single-pane roof windows provide natural light. The attic is accessible from the landing and from the stable area, through a fixed staircase.

House number 1
Ground floor:
The hallway features a tiled floor, stucco walls, a wooden ceiling and a meter cupboard. The fully tiled toilet room has a toilet and wash basin. Bedroom I features a laminate floor, papered walls and a light panelled ceiling. The bedroom offers direct access to the adjacent bathroom. The spacious and fully tiled bathroom features a bathtub, separate shower, toilet and sink. The bathroom provides access to the utility room. The spacious living room-en-suite is divided into a seating / dining area at the front of the house and a seating area at the rear. The area at the front has a beautiful parquet floor, stucco walls and a wooden beamed ceiling. The front section is currently separated by a simple partition and is currently used as a bedroom. The seating area at the rear features a tiled floor, clean masonry walls and a wooden beamed ceiling. A large sliding door ensures plenty of light and provides access to the garden. Both parts of the living room are separated by a sliding door with glass. The kitchen is equipped with a corner unit and offers enough space for a dining table. The kitchen features a double sink, a hob with extractor, fridge and plenty of storage space. The kitchen offers access to a large pantry/utility room. The spacious pantry/utility room is finished with a tiled floor and stucco walls. The space features connections for washing equipment, a kitchenette, a built-in cupboard and a closet housing the central heating boiler.

First floor:
The first floor of the second living area is currently used as a living room for grooms and furnished as an apartment with a living room, open kitchen, bathroom and 4 bedrooms. The first landing is accessible from the pantry by means of a staircase and is finished with a laminate floor, stucco walls and ceiling. The kitchen which connects to the living room is also has a laminate floor, stucco walls and a stucco ceiling. The kitchen is equipped with a sink, cupboard space and separate equipment, such as a dishwasher, refrigerator and a microwave. The kitchen enjoys lots of light thanks to a dormer window. The bedrooms are all finished with a laminate floor and stucco or papered walls. The ceilings are made of panels, laths and plasterboards. The second landing has a laminate floor and stucco walls. An attic ladder provides access to the storage attic. The fully tiled bathroom is equipped with a shower, toilet, sink and a roof window.

Equestrian accommodation:
The adjoining first stable section of the equestrian accommodation can be reached from the living area (no. 1a). This section of the equestrian property consists of a spacious storage / tack room, canteen, enclosed tack room, 8 horse stalls, a wash box and grooming area. The spacious storage room / tack room connects the living area with the stable area and canteen. This space is accessible from the yard through a wicket door and provides access to the barn through sliding doors. The storage room is finished with a tiled floor, stucco walls and a wooden beamed ceiling. There are also connections for washing equipment and there is storage space in a cupboard. The canteen features a tiled floor, stucco walls with wood panelling and a plasterboard ceiling and is equipped with a simple kitchen unit. The fully tiled bathroom has a toilet. A wicket door provides access from the canteen to the courtyard. The enclosed heated tack room has the same finishing as the canteen. There is also a wicket door that leads to the courtyard. The first stable section features 8 horse stalls, a wash box and grooming area. The barn is made of masonry with steel trusses, the floor is paved with clinkers and the insulated roof provides a skylight in the ridge. The stable is accessible from the yard via sliding wooden doors on the left side wall, sliding doors in the rear wall and a wicket door on the right side wall. The 8 horse stalls (approximately 4 x 3 m) are finished with partly  hardwood, partly powder-coated and partly galvanized fronts with revolving doors and rotating feeders. The intermediate and rear walls are partially covered with rubber. All stables feature an outside hatch. The wash box has a rubber tile floor, the walls are also partially covered with rubber. There is a sink with hot and cold water. The grooming area features rubber mats and there is a solarium here. The second stable section is located next to the first one and can be accessed from the yard by means of a rolling door and sliding doors and through a wicket door from the courtyard. The barn is constructed of masonry with steel trusses and the non-insulated roof is covered with pans. This stable section features 4 horse stalls (approximately 3 x 3.5 m), which are finished with part hardwood, part powder coated front walls with sliding doors. The grooming area features a rubber tiled floor. The roof overhang is constructed from masonry with steel trusses and the roof is covered with corrugated asbestos sheets. The floor is paved with concrete and clinkers. There are 2 horse stalls and 1 pony stalls underneath the roof overhang.

Outdoor arena:
The outdoor arena (approximately 30 x 48 m) features Wijlaars footing, lighting and is partly surrounded by box hedges.

Covered lunge pen:
The covered lunge pen (construction year circa 2014) has a Wijlaars footing, steel trusses and an asbestos-free corrugated roof. The walls are made of wood and windbreak mesh. The lunge pen is accessible by means of a sliding door.

Covered horse walker:
The covered horse walker (built circa 2014) offers room for 4 horses and is equipped with a cladded floor, steel trusses with windbreak gauze and an asbestos-free corrugated roof.

Field barn:
The detached field barn (built circa 2015) is made up of 2 sections. The first section has an open front, whereas the second section can be closed by means of sails. The barn is made of wood and the roof is covered with asbestos-free corrugated sheets. The floor is paved with clinkers.

Meadow / paddocks:
The meadow is split up into various paddocks, all fenced off by wood and accessible through a wooden gate.

Garden and yard:
The yard is for the most part paved with clinkers, whereas some of it is paved with gravel. The parking space offers sufficient space for placing multiple cars, trailers and trucks. The entire property is fenced and accessible by means of 2 driveways that both feature an electric fence. The garden features a lawn with border planting and a terrace. There is a sprinkler system with two irrigation wells. The farm also has a closed and fully paved courtyard.

Details :
*Contents farm house:
-number 1 circa 800 m3
-number 1a circa 710 m³.
*Living area farm house number 1a: circa 170 m2.
*Construction year: 1928
*The property is connected to gas, water, electricity and sewage.
*Number 1a was completely renovated in 2000.
*Number 1 was completely renovated in the eighties.
*The ground floor and upper floor of the living area are made of concrete.
*The windows are equipped with hardwood window frames and double glazing.
*There is a circulation pump system (Suevia) in the stables.
*The water installation featuers an iron removal system.
*The farm is equipped with roof, cavity wall and floor insulation
*The stables were renovated in 2010.
*Surface of outbuildings:
-Barn 1: circa 148 m2
-Barn 2: circa 117 m2
*There is an electric outlet available at the parking area for the trucks.
*There are 2 irrigation wells and a sprinkler system.
*There is an agricultural destination on object no. 1a, object no. 1 is a rural dwelling.
*Good accessibility, the A2 motorway (Weert-Maastricht) is 10 minutes away.
*For further information or to make an appointment for a viewing please contact our office in Helmond.
Call me for an appointment
Send me a brochure
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief