Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

Bel 0492 - 525552

of mail monique@vansantvoort.nl

Grathemerweg 1a

KELPEN-OLER

Op een gunstige, goed bereikbare locatie gelegen gesplitste, vrijstaande woonboerderij met 2 volwaardige woningen, alsmede verblijfsruimtes voor grooms en een achtergelegen hippische accommodatie bestaande uit twee stalgedeeltes met in totaal 14 paardenboxen, een buitenpiste (ca. 30 x 48 mtr.), een overdekte stapmolen en overdekte longeercirkel, een vrijstaande veldschuur en weilanden, […]

Volledige omschrijving
Koop:
€ 875.000 k.k.
Status:
beschikbaar

Kenmerken

Perceeloppervlakte
8959 m²
Buitenbak
Aanwezig
Stapmolen
Aanwezig
Longeercirckel
Aanwezig
Aantal paardenboxen
15
Switch language

Op een gunstige, goed bereikbare locatie gelegen gesplitste, vrijstaande woonboerderij met 2 volwaardige woningen, alsmede verblijfsruimtes voor grooms en een achtergelegen hippische accommodatie bestaande uit twee stalgedeeltes met in totaal 14 paardenboxen, een buitenpiste (ca. 30 x 48 mtr.), een overdekte stapmolen en overdekte longeercirkel, een vrijstaande veldschuur en weilanden, verdeeld in diverse paddocks. Dit uitstekend onderhouden en compacte geheel is op ca. 30 minuten rijden gelegen van Equestrian Centre de Peelbergen te Sevenum, Sentower Park te Opglabbeek (B), Stal Tops te Valkenwaard en diverse bekende sport- en handelsstallen. Een uitstekende uitvalsbasis in de hippische wereld!

Woning nummer 1a
Begane grond:
De hal is afgewerkt met een natuurstenen vloer. In de hal is de trap naar de eerste verdieping gesitueerd en de hal biedt verder toegang tot de leefkeuken en de woonkamer. De toiletruimte is uitgerust met een zwevend toilet en fonteintje. De knusse leefkeuken is voorzien van keukeninrichting in wandopstelling met een werkeiland. De keukeninrichting is uitgerust met een gootsteen, een Falcon gasfornuis met 4 pitten, een bakplaat en diverse ovens, een vaatwasser en een separate Smeg koelkast. De keuken is voorzien van een natuurstenen vloer. De ruime woonkamer is afgewerkt met een eikenhouten vloer. De bio ethanol haard zorgt voor extra sfeer. Via een loopdeur is de hal toegankelijk, er is een open verbinding met de woonkeuken. Een corridor verbindt de keuken met het kantoor en geeft tevens toegang tot de cv-ruimte en de bijkeuken. De bijkeuken is voorzien van een gootsteen en een vaste kastenwand met schuifdeuren. De bijkeuken is verder uitgerust met aansluitingen voor de wasapparatuur. De kantoorruimte is voorzien van stucwerk wanden. De berging is eveneens afgewerkt met een tegelvloer en stucwerk wanden. Een handbediende roldeur biedt toegang tot het erf aan de linkerzijde van de woning.

Eerste verdieping:
De overloop biedt toegang tot 4 slaapkamers en de badkamer. Alle ruimtes zijn afgewerkt met vloerbedekking, stucwerk wanden en een stucwerk plafond. 2 Slaapkamers zijn verder uitgerust met een grote, vaste kast met schuifdeuren. 2 Slaapkamers genieten veel lichtinval middels raampartijen in de zijgevel, de andere kamers genieten veel lichtinval middels een Velux dakvenster. De badkamer is afgewerkt met een douche, ligbad, wastafel, zwevend toilet en een dakraam. De zeer ruime zolder kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. De ruimte is voorzien van een betonnen vloer, houten spanten en een geïsoleerd dak. Diverse éénpans dakvensters zorgen voor natuurlijke lichtinval. De zolder is toegankelijk vanaf de overloop en vanuit het stalgedeelte, middels een vaste trapopgang.

Woning nummer 1
Begane grond:
De hal is voorzien van een lichte tegelvloer en een meterkast. De toiletruimte is uitgerust met een toilet en fonteintje. Slaapkamer I is afgewerkt met een licht schroten plafond. De slaapkamer biedt direct toegang tot de naastgelegen badkamer. De ruim opgezette badkamer is uitgerust met een ligbad, een separate douchecabine, een toilet en een vaste wastafel. De badkamer biedt toegang tot de bijkeuken. De ruime woonkamer-en-suite is verdeeld in een zit-/eetgedeelte aan de voorzijde van de woning en een zitgedeelte aan de achterzijde. Het gedeelte aan de voorzijde is voorzien van een fraaie parketvloer. Het voorste gedeelte is op dit moment afgesloten met een eenvoudige tussenwand en nu in gebruik als slaapkamer. Het zitgedeelte aan de achterzijde is afgewerkt met schoonmetselwerk wanden. Een grote schuifpui zorgt voor veel lichtinval en biedt toegang tot de tuin. Beide delen van de woonkamer worden van elkaar gescheiden middels een schuifpui met glas. De leefkeuken is voorzien van een keukeninrichting in hoekopstelling en biedt voldoende ruimte voor het plaatsen van een eettafel. De keukeninrichting is uitgerust met een dubbele spoelbak, een kookplaat met afzuigkap, een koelkast en voldoende bergruimte. Vanuit de keuken is er toegang tot een grote provisiekelder. De ruime bijkeuken is afgewerkt met een tegelvloer. De bijkeuken is verder voorzien van aansluitingen voor de wasapparatuur, een kitchenette, een inbouwkast en een vaste kast met de opstelling van de c.v.-combiketel.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping van het tweede woongedeelte is thans in gebruik als verblijfsruimte voor grooms en ingericht als appartement met een woonkamer, open keuken, badkamer en 4 slaapkamers. De eerste overloop is vanuit de bijkeuken toegankelijk middels een vaste trap en is afgewerkt met een laminaat vloer. De keuken die in open verbinding staat met de woonkamer is eveneens voorzien van stucwerk wanden en plafond. De keukeninrichting in wandopstelling is uitgerust met een spoelbak, kastruimte en losse apparatuur, zoals een vaatwasser, koelkast en magnetron. De keuken wordt door een dakkapel voorzien van veel lichtinval. De slaapkamers zijn allen afgewerkt met een laminaatvloer. Een vlizotrap biedt toegang tot een bergzolder. De badkamer is uitgerust met een douche, zwevend toilet, wastafel en dakvenster.

Hippische accommodatie:
Het eerste stalgedeelte van de hippische accommodatie is aanpandig gesitueerd en vanuit het woongedeelte (nr. 1a) bereikbaar. Dit gedeelte van de hippische accommodatie bestaat uit een ruime berging/zadelkamer, een kantine, afgesloten zadelkamer, 8 paardenboxen, een was- en een poetsplaats. De ruime berging/ zadelkamer verbindt het woongedeelte met het stalgedeelte en de kantine. Deze ruimte is vanaf het erf toegankelijk middels een loopdeur en biedt middels schuifdeuren toegang tot de stal. Tevens zijn er aansluitingen voor de wasapparatuur en een trapkast aanwezig. De kantine is voorzien van een eenvoudig keukenblok. De toiletruimte is uitgerust met een toilet. Een loopdeur biedt vanuit de kantine toegang tot de de binnenplaats. Een afsluitbare en verwarmde zadelkamer. Er bevindt zich verder een loopdeur naar de binnenplaats. Het eerste stalgedeelte is ingericht met 8 paardenboxen, een wasplaats en een poetsplaats. De stal is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten, de vloer is verhard met klinkers en het geïsoleerde dak is voorzien van een lichtstraat in de nok. De stal is vanaf het erf bereikbaar via openslaande, houten deuren in de linker zijgevel, schuifdeuren in de achtergevel en een loopdeur in de rechter zijgevel. De 8 paardenboxen (ca. 4 x 3 mtr.) zijn afgewerkt met deels hardhouten, deels gepoedercoate en deels gegalvaniseerde voorwanden met draaideuren en draaibare voerbakken. De tussen- en achterwanden zijn deels bekleed met rubber. Alle boxen zijn voorzien van een buitenluik. De wasplaats is voorzien van een rubberen tegelvloer. Er bevindt zich een gootsteen met warm en koud water. De poetsplaats is afgewerkt met rubberen matten. Tevens is er een solarium aanwezig. Het 2e stalgedeelte is naast het eerste stalgedeelte gelegen en toegankelijk vanaf het erf middels een roldeur en schuifdeuren en vanaf de binnenplaats middels een loopdeur. De stal is opgetrokken uit metselwerk met stalen spanten en het niet-geïsoleerde dak is met pannen gedekt. Dit stalgedeelte is ingericht met 4 paardenboxen (ca. 3 x 3,5 mtr.), welke zijn voorzien van deels hardhouten, deels gepoedercoate voorwanden met schuifdeuren. De poetsplaats is voorzien van een rubberen tegelvoer. De afhang is opgebouwd uit metselwerk met stalen spanten en het dak is met asbesthoudende golfplaten gedekt. Er bevinden zich 2 paardenboxen en 1 ponybox onder de afhang.

Buitenpiste:
De buitenpiste (ca. 30 x 48 mtr.) is voorzien van een Wijlaars bodem, verlichting en deels omheind met buxushagen.

Overdekte longeercirkel
De overdekte longeercirkel (ca. 2014) is afgewerkt met een Wijlaars bodem, stalen spanten en een deels licht doorlatend asbestvrij golfplaten dak. De wanden zijn uitgevoerd in hout en windbreekgaas. De cirkel is afgesloten middels een schuifdeur.

Overdekte stapmolen
De overdekte stapmolen (ca. 2014) biedt ruimte aan 4 paarden en is voorzien van een beklinkerde vloer, stalen spanten met windbreekgaas en een deels licht doorlatend asbestvrij golfplaten dak.

Veldschuur:
De vrijstaande veldschuur (ca.2015) bestaat uit 2 delen. Het eerste gedeelte heeft een open front, het tweede deel is afsluitbaar middels zeilen. De schuur is opgetrokken uit hout en het dak is met asbestvrije golfplaten gedekt.

Weilanden/ paddocks:
Het weiland is verdeeld diverse paddocks, allen omheind met hout en toegankelijk middels houten poorten.

Tuin en erf:
Het erf is grotendeels beklinkerd en deels verhard met grind. De parkeerplaatsen bieden voldoende ruimte voor het plaatsen van meerdere auto’s, trailers en vrachtwagens. Het gehele object is omheind en toegankelijk middels 2 opritten, welke zijn afgesloten met op afstand bedienbare poorten. De tuin is ingericht met een gazon met borderbeplanting en een terras. Er is een beregeningsinstallatie aanwezig met twee beregeningsputten. De boerderij beschikt verder over een afgesloten en geheel verharde binnenplaats.

Bijzonderheden:
• Inhoud woonboerderij: nummer 1 ca. 800 m3, nummer 1a ca. 710 m³ .
• Woonoppervlakte boerderij nummer 1a: ca. 170 m2.
• Bouwjaar woonboerderij: 1928
• In 2000 is nummer 1a volledig gerenoveerd.
• De stallen zijn in 2010 gerenoveerd.
• Op het object nr. 1a rust een agrarische bestemming, het object nr. 1 is een plattelandswoning.

Bel mij voor een afspraak
Stuur mij een brochure
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief