Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

Bel 0492 - 525552

of mail monique@vansantvoort.nl

Nieuws

18 november 2020

Voor en na: een prachtige verbouwing aan de Koningstraat

Bij van Santvoort Landelijk Wonen mogen we vaak prachtige accommodaties verkopen waar de nieuwe bewoners grootse plannen mee hebben. In onze nieuwe rubriek ‘voor en na’ gaan we op bezoek bij huiseigenaren die hun woning verbouwd hebben en er een echte droomwoning van gemaakt hebben.

Verbouwen en verkopen
Massimo en Nadia kochten vorig jaar een woonboerderij aan de Koningstraat in Koningslust. Het is niet de eerste keer dat het stel bij van Santvoort Makelaars kwam. Eerder verkochten ze een paardenbedrijf in Meijel en daarna kochten Massimo en Nadia een nieuw paardenbedrijf in Grashoek. Deze accommodatie hebben zij omgetoverd tot een prachtige locatie en uiteindelijk na enkele jaren verkocht. Daarna ging het stel wonen op een paardenbedrijf in Egchel dat ze in 2019 zelf verkocht hebben. Massimo en Nadia zijn dus zeer succesvol in het concept ‘verbouwen & verkopen’. ‘’We hebben eigenlijk nooit bedacht om een woning te verbouwen en direct weer te verkopen, dat liep een aantal keer achter elkaar gewoon zo. De resultaten waren iedere keer zo mooi dat potentiële kopers zich bijna als vanzelf bij ons meldden, lacht Nadia’’.

Goede locatie
‘’In 2019 waren we bezig met de afronding van de verkoop van ons paardenbedrijf in Egchel. Net voor de afronding kwam de woning in Koningslust te koop. Mijn man en ik waren direct gek op deze woning en zagen veel potentie in de ruimte en locatie. We hebben drie jonge kinderen van 11, 9 en 4 en wilden daarom in de omgeving van Panningen blijven wonen. We woonden net een jaar in ons huis in Egchel toen we het weer (gemeubileerd en al!) verkochten. De kinderen zitten hier in de buurt op school en dat moest voor ons zo blijven. Koningslust voldoet aan deze voorwaarden en daarbij had het huis een hele goede basis. Het hele huis sprak ons enorm aan.’’

Spannend
Maar Massimo en Nadia waren niet de enige gegadigden voor deze woning. Het pand was direct in trek bij potentiële kopers en makelaar Dirk van Santvoort had dan ook zo zijn agenda vol met bezichtigingen voor de woning. Nadia: ‘’We zijn direct gaan kijken en wisten ook meteen dat we dit huis wilden hebben. Tijdens de bezichtiging viel niets ons tegen en was er zelfs nog een gedeelte dat niet in de brochure stond: een mooie bonus! We waren erg blij toen bekend werd dat wij de nieuwe eigenaren waren van deze mooie plek. Er zijn wel veel mensen die niet begrepen dat we onze vorige huizen steeds verkochten. Zij dachten dat we geen mooier plekje konden vinden. Gelukkig hebben we weer het tegendeel kunnen bewijzen; deze plek is echt prachtig.’’

 

Het toilet en hal voor de verbouwing

Na de verbouwing. Er is een nieuw plafond in het toilet, de deuren hebben een andere kleur gekregen

Non-stop verbouwen
‘’ We zijn twee maanden bezig geweest met de verbouwing. Dat is heel snel, maar we hebben dan ook non-stop doorgewerkt. Daarbij hebben we zelf natuurlijk de nodige ervaring waardoor sommige trajecten sneller gaan. We hebben veel zelf kunnen doen en de vorige bewoners hadden het huis eigenlijk al in een hele mooie staat opgeleverd. Voor ons doen hebben we een ‘kleine’ verbouwing gehad, we hebben wel heftigere verbouwingen gedaan waarbij het huis volledig gestript werd. Dat is hier niet nodig geweest. We hebben de ruimtes wat anders ingedeeld, waarbij vooral de keuken een enorme upgrade heeft gekregen. Dat is echt de plek om samen te komen met het gezin. ‘’

Sprookjesachtige tuin
Toen Massimo en Nadia de woning kochten lag er al een schitterende tuin met verschillende terrassen en volop rust en ruimte. Nadia: ‘’Ik denk dat de tuin nog steeds het mooiste plekje is van ons huis. Het is er heerlijk rustig, enorm ruim en de kinderen kunnen er naar hartenlust spelen. Tijdens de lange zomeravonden was het echt genieten op het terras onder de sfeerverlichting. We hebben om de zwemvijver een hek geplaatst zodat het voor onze kinderen veilig is om in de tuin te zijn. Recentelijk hebben we het grasveld opnieuw ingezaaid en we willen in het voorjaar van 2021 nog wat beplanting toevoegen aan de tuin.’’

Oog voor details
Niet alleen een grote verbouwing kan zorgen voor grote veranderingen. Details en kleine aanpassingen zorgen voor een heel ander aangezicht.

Wensenslijst
Dat Massimo en Nadia actief zijn om van hun huis een waar paleis te maken zal geen verrassing zijn. Ondanks dat er al veel gedaan is, blijft er altijd wel iets op het lijstje staan om in de toekomst te gaan doen. Nadia:’’ We blijven de komende jaren hier zeker wonen. Maar we hebben nog wel plannen om de oprit nog mooier te maken en we gaan aan de slag met de schuur. Ik heb al een aantal jaren een eigen webshop met interieurartikelen. Op www.soberstoerenmij.nl verkoop ik alles voor landelijk, sober, robuust en industrieel wonen. De woning is dan ook ingericht met artikelen uit de winkel. De afgelopen jaren is mijn aandacht vooral gegaan naar het verbouwen en inrichten van onze eigen woning(en). We gaan de schuur omtoveren tot een mooie showroom waar mensen eventueel iets kunnen ophalen. Maar ik ga me bovenal richten op de verkoop van interieurartikelen en de showroom ga ik dan ook zeker gebruiken voor productfotografie en inspiratie. De kinderen hebben hier een geweldig huis waar ze kunnen genieten van het buiten wonen en urenlang kunnen spelen. Het is echt een thuis voor ons allemaal.

Wilt u ook mee genieten van deze prachtige woonstijl of u laten inspireren, dan kunt u eens kijken op het Facebook of Instagram kanaal van Sober Stoer & Mij.

Terug naar overzicht

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

De specialist in het aanbieden van hoogwaardige, hippische objecten. Of het nu gaat om het aan- of verkopen van een complete manege of het laten taxeren van uw weidegronden, van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen is de meeste geschikte partij om dit voor u op te pakken. Niet alleen zijn we bekend met het kopen en verkopen van vastgoed. We hebben ook ervaring en kennis in de hippische wereld. Paarden en hun woon-, leef- en werkomgeving zijn voor ons passie.

Aanbevelenswaardig! Zeer prettig contact, altijd behulpzaam. Kennis van de markt en de service zijn uitstekend!

Bekijk alle referenties
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief