Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

Bel 0492 - 525552

of mail monique@vansantvoort.nl

Nieuws

17 april 2020

Nu een huis bezichtigingen? Met de juiste maatregelen is dat mogelijk!

Al ruim een maand werken de meeste mensen vanuit huis, ga je de deur alleen uit voor noodzakelijke boodschappen en is raamvisite het nieuwe woord van 2020. De impact van het Coronavirus op de dienstverlening bij van Santvoort Makelaars was dan ook groot. De meeste tijd besteden we met het team aan het bezichtigen van huizen, ondertekenen van koopcontracten en adviesgesprekken. Een andere manier van werken was dus per direct vereist om de veiligheid van klanten en werknemers te garanderen. We spraken met Monique van Beek, assistent makelaar bij van Santvoort Landelijk wonen.

‘’De eerste week was wel even wennen. Het was helemaal omschakelen voor ons, maar gelukkig kunnen we door ons systeem overal en altijd aan de slag. Thuiswerken is dan het probleem ook niet. Wel moesten we goed nadenken over hoe we de bezichtigingen van huizen zouden gaan aanpakken. Natuurlijk hebben we al veel beeldmateriaal van de panden online staan, zoals 360 graden foto’s en een video, waardoor je echt door het pand heen ‘loopt’. Maar toch mist het gevoel dat je bij het huis krijgt, welke geluiden hoor je als je er bent? Hoe is de omgeving? Voel ik me prettig in het huis? Allemaal zaken die je digitaal niet kunt ervaren.’’

Het bezichtigen van panden is dus mogelijk, maar er zijn strikte maatregelen genomen. De verkopers mogen niet thuis zijn tijdens de bezichtiging. De kijkers dragen handschoenen en de makelaar ontsmet zijn handen na ieder bezoek. Daarnaast houden we 1,5 meter afstand van elkaar. Kijkers mogen maximaal met twee personen komen en natuurlijk komt de makelaar alleen.

‘’Voordat ik bij het pand aan kom ontsmet ik mijn handen goed en leg handschoenen klaar voor de kijkers. Desgewenst kunnen ze mijn desinfectiemiddel gebruiken, maar ik merk dat de meeste kijkers zelf heel goed voorbereid zijn op de bezichtiging. Mensen hebben er begrip voor dat het allemaal wat afstandelijker is, dan dat we normaal gesproken doen, het is nu eenmaal de stelregel. Tijdens de bezichtiging laat ik de kijkers wat vrijer rondlopen. Ik blijf nu bijvoorbeeld op de gang staan bij het bekijken van de slaapkamer en geef op afstand toelichting. Als de ruimtes groot genoeg zijn loop ik gewoon mee, maar op afstand. Daarbij hebben wij voornamelijk huizen in de verkoop met veel ruimte in en rondom het huis waardoor afstand houden niet zo heel lastig is. ‘’

De afgelopen weken zijn dan ook volop huizen bezichtigd en ook de komende weken is de agenda goed gevuld. ‘’ Wij merken dat we kijkers krijgen met serieuze interesse en die vaak al langer op zoek zijn. De interesse voor nieuwe panden in een gunstige prijsklasse is, net als altijd, enorm groot. Wat ons betreft is het dan ook positief dat deze panden snel van eigenaar wisselen en dat de verkoop van woningen door blijft gaan.’’

Het bezichtigen van huizen is ook tijdens Corona dus gewoon mogelijk, mits alle maatregelen goed nageleefd worden. Hiermee kan de veiligheid voor kijkers, verkopers en de betrokken makelaar gegarandeerd worden.

Terug naar overzicht

Van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen

De specialist in het aanbieden van hoogwaardige, hippische objecten. Of het nu gaat om het aan- of verkopen van een complete manege of het laten taxeren van uw weidegronden, van Santvoort Makelaars Landelijk Wonen is de meeste geschikte partij om dit voor u op te pakken. Niet alleen zijn we bekend met het kopen en verkopen van vastgoed. We hebben ook ervaring en kennis in de hippische wereld. Paarden en hun woon-, leef- en werkomgeving zijn voor ons passie.

We kijken op de verkoop van ons huis goed terug, en hadden een prettige communicatie met Dirk en Monique. Het maken van de foto's voor de verkoop hebben we als erg prettig ervaren. Complimenten aan fotografe van Zien. Ook naar geïnteresseerden waren Dirk en Monique open in de communicatie, dit hebben we zeer op prijs gesteld. We ontvingen na iedere bezichtiging een korte terugkoppeling.

Bekijk alle referenties
X

Meld je aan voor onze nieuwsbrief